Fedtfrysning Virker Det? (cooltech fedtfrysning)

Artiklerne på VirkerDet.dk bestræber sig på at generalisere ud fra evidensbaseret viden, primært systematiske oversigtsartikler og metaanalyser. Afhængig af produktet, vil der også tages højde for en kombination af lavere rangerede studier, personlige erfaringer og helhedsvurdering. Læs mere her

Hvad er fedtfrysning?

Fedtfrysning er en alterativ behandlingsmetode til at reducere fedt uden kirurgiske indreb.

Hvordan virker fedtfrysning?

Fedtfrysning virker ved at placere en mængde fedt fra kroppen mellem to apparater, som nedkøler fedtet til frysetemperatur

Hvad med fedtfrysning bivirkninger?

Fedtfrysning bliver betragtet relativt sikkert. De fleste bivirkninger er ubehag, rødme og følesesløshed på behandlingsområdet. Læs mere i artiklen for at se alle bivirkningerne.


Virker fedtfrysning?

Ja, fedtfrysning er effektiv til at reducere specifikke områder af fedt. Fedtfrysning er super effektivt til målrettet fedttab, f.eks. fedtysning af hagen.

Vi anbefaler ikke at du tager proceduren (på trods af at klinikken har vurderet dig egnet), hvis du har meget fedt på hele kroppen eller har meget løs hud.

Da fedtfrysning er relativt nyt i forhold til andre metoder til reduktion af fedt, er det stadig et område som bliver forsket. Indtil nu har det meste forskning tydet på at fedtfrysning virker, og at resultaterne er permanente.

Det virker exceptionel godt til personer som har for meget fedt separate steder. Proceduren er ikke optimal for svært overvægtige patienter som har løs hud. Tværtimod vil det få kroppen til at se unaturlig og disproportioneret ud. 1

Som beskrevet ovenfor, er fedtfrysnings formål at nedkøle fedt til frysetemperatur, så det bliver inaktivt og dør. Et plastikkirurg center i USA foretog et studie på 10 subjekter, hvor 9 ud af 10 fik positive resultater. Studiet viste at proceduren var effektiv til at reducere fedt.

Resultatet ses ikke med det samme. Der går først et par uger før man kunne se effekten. Det lokaliserede fedt blev reduceret med 20% efter 2 måneder. Efter 6 måneder blev fedtet reduceret til 25%. Altså, det viser sig at reduktion af fedt foregår hurtigt de første 2 måneder, hvorefter reduktionen fortsættes langsomt.2

I et større studie viste det sig at 70% af deltagerne fik reduceret deres fedt effektivt og med minimale bivirkninger. Det viste sig endnu en gang at fedtet blev reduceret i løbet af 3 måneder, hvorefter det blev yderligere reduceret. Man kunne undre sig over hvorfor de resterende 30% ikke opnåede positive resultater.

Hvis vi ser bort fra de normale fejlkilder som følger med i et studie, så kan det skyldes at nogle af deltagerne ikke havde ret meget fedt som kunne reduceres, men til gengæld meget løs hud.

Som tidligere nævnt, så er fedtfrysning ikke en løsning til løs hud. Det er derfor essentielt, at vide hvad forskellen på løs hud og fedt er. 3

Du kan også læse om Virker Slankepiller/Fat burners? for andre alternativer.

Fedtfrysning fup og fakta

Det er sjældent, at man ikke selv kan gøre noget ved kroppen naturligt. Overvægt kan i langt de fleste tilfælde bekæmpes med god kost og træning.

Alternativt, hvis man absolut skulle vælge en fedttab-procedure, så er fedtfrysning en af de bedste, hvis ikke det bedste alternativ.

Fedtfrysning er til dig som har prøvet med god træning og sund kost, men bare ikke kan F.eks. få det sidste væk rundt om armene.

Fedtfrysning er ikke til dig, som tror at det er en slankekur. Som sagt, er det ikke en løsning for svært overvægtige mennesker med løs hud, og vi kan ikke understrege det nok. Det kan godt være du kan få reduceret dit fedt, men resultaterne vil ikke være lovende, medmindre du først sørger for din krop og kost.

Bivirkningerne ved fedtfrysning?

De mest almindelige bivirkninger er som tidligere nævnt ubehag, rødme og følelsesløshed på behandlingsområdet.

I enkelte tilfælde (som er begyndt at ske oftere) vil der opstå en forstørret hård klump på behandlingsområdet (paradoxical adipose hyperplasia eller PAH). Fedtet på behandlingsområdet har i dette tilfælde udvidet og hærdet sig.

Hærdelsen vil udvikle en unaturlig formet klump som reaktion på kulden som fedtet er blevet eksponeret for. Man ved stadig ikke hvorfor det sker, men det er ikke en livstruende situation, hvis man skulle være en af de uheldige at få PAH.

Hvis man nu er en af de uheldige, så er den gode nyhed at selv det kan behandles. Fedtsugning (liposuction) kan behandle PAH meget effektivt. Ulempen her er selvfølgelig at man skal gå rundt med en forstørret unaturlig formet klump i 6-9 måneder, hvilket kan efterlade patienten i en deprimeret tilstand, da hensigten med hele behandlingen var at få en flottere krop.

Hvis man ser bort fra PAH, så er proceduren relativt sikkert, men der er stadig et par ting man skal tag i betragtning.

De fleste studier som eksperimenterer med fedtfrysning kan konkludere at det er meget sjældent de oplever alvorlige bivirkninger i de 0-6 måneders follow-up. Det vil altså sige, at der stadig ikke er undersøgt helt i detaljer, hvad der sker med kroppen efter sådan en fedtfrysning både et langt tidsrum men også på et genetisk niveau.

Fedtfrysning pris

Hvor kan jeg få behandlingen og hvad er prisen? På nuværende tidspunkt er der mange klinikker hvor man kan få behandlingen, især i storbyerne. Priserne varierer fra 3.000 kr. -14.000 kr. alt efter, hvor du vil have foretaget behandlingen på kroppen og klinikken.

OBS! Vær særlig opmærksom på, at klinikker tjener rigtig godt på fedtfrysningsprocedure. Du kommer højst sandsynligt til en konsultation for at vurdere, om du er egnet.

Personalet kan godt melde dig egnet velvidende om, at det muligvis ikke har effekt på dig. Hvis du har løs hud, så lad være at tage behandlingen. Den vil ikke have nogen effekt på dig, men du kan ende med bivirkninger.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5236497/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19296153
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444424/

En kommentar til “Fedtfrysning Virker Det? (cooltech fedtfrysning)”

 1. En interessant artikel. Fedtfrysning er en meget effektiv vej, til at blive af med den delle der ellers ikke vil forsvinde.
  De fleste klinikker skriver om virkningen, at den “ikke kan garanteres, fordi mennesker er forskellige”.
  Det er ærlig snak, for flere videnskabelige undersøgelser afslører, at ca. hver 5. ikke får resultat af behandlingen.
  Hos Cool Wave Clinic har vi inddraget viden fra nyeste forskning, og vi behandler med chockwave som supplement. Det giver et hurtigere og bedre resultat (mere fedt forsvinder, resultatet er mere homogent, og risikoen for løs hud reduceres). Samtidig er virkningsgraden betydeligt højere, så vi gi’r garanti for synligt resultat – hvis klienten holder vægten. Så formodentligt Dannmarks absolut bedste fedtfrysning.

  Svar

Skriv en kommentar