Livet er for kort til det forkerte sofabord

Så gik endnu en dag. Arbejde, trafik, indkøb, rengøring, madlavning. Efter en lang dag findes der ikke meget bedre end at smide dig i sofaen og smække benene op på dit sofabord.

Udmattet og træt efter en god dag, med hånden begravet i en skål med popcorn eller en god kop kaffe. Sådan kan dagen blive afsluttet dejligt. Måske er du endda heldig, at der er boligprogrammer i fjernsynet, så du kan blive inspireret til, hvordan du kan friske din egen indretning op?

Det kan være, at du kommer til at skæve til dit eget gamle sofabord, som knirker og er slidt. Det passer måske ikke helt ind i de fine tv-programmer. Så hvad med at gøre noget ved det?

Det er da ikke kun de heldige deltagere, som fortjener en fed indretning med masser af stil, charme og funktionalitet? Og nu hvor du har smækket benene op på dit sofabord, så kunne du jo starte med at finde ud af, om du skulle have et nyt?

Men hvor skal du egentlig starte?

Der findes næsten lige så mange sofaborde, som der findes sofaer. Så det kan godt virke lidt overvældende at skulle finde ud af, hvilket sofabord, som du har behov for. Bordet kan jo både være til praktiske formål, men det kan også være til pynt. Start med at afklare, hvad du egentlig bruger dit sofabord til. Bruger du det til at stille snacks på, når du ser fjernsyn?

Bruger du det til opbevaring af aviser eller strikketøj? eller måske er den vigtigste funktion egentlig bare, at du kan smække dine ben op på det? Det kan afgøre, om du ønsker, at der skal være opbevaring som en indbygget del af dit sofabord. Hvis du gerne vil have opbevaring, så findes der mange forskellige løsninger. Du kan få hylder ind under din bordplade.

Du kan få et lille system med skuffer? Så kan du nemmere dække det til, hvis du har en tendens til at have mange ting til at ligge. Omvendt kan den åbne overflade på en hylde skabe mere luft omkring dit sofabord. Og er du mest er til at smække benene op på dit sofabord, så er det i alt fald vigtigt, at du ikke vælter den fine gamle vase fra din farmor ned, når du smider dem derop.

Hvilket materiale skal du vælge?

Når du har fundet ud af, hvilken funktion dit sofabord skal tjene, så skal du til at vælge, hvordan det skal se ud, og i hvilket materiale det skal være lavet. Start med at overveje hvilken overflade, du gerne vil have på dit bord. Det er rigtig flot og enkelt med en overflade af gennemskinneligt glas, men her skal du altså huske at medregne, at det kræver en del ekstra rengøring. Så hvis du har et par små unger med fedtede fingre, eller godt kan lide at spise snasket aftensmad ved dit sofabord, så skal du måske overveje glasoverfladen en ekstra gang.


Det kan være at du i stedet skal have et sofabord, som er lavet af træ eller metal. Så kan du få en farve på dit sofabord, måske sortbrunt eller lyst træ? Her kan du nemt få det til at passe ind med de andre farver i din stue, måske kan du endda få det til at passe med farven på din sofa? Så skaber du en rød tråd i din indretning, så den bliver fin og lækker. Og så er du faktisk næsten i mål, for så begynder din indretning at ligne den fine indretning, som du så i Tv-programmerne.

Skriv en kommentar