Sugarbearhair og Hairlust Anmeldelse – Falsk reklamering

virker sugarbearhair og hairlust for at få længere hår

Artiklerne på VirkerDet.dk bestræber sig på at generalisere ud fra evidensbaseret viden, primært systematiske oversigtsartikler og metaanalyser. Afhængig af produktet, vil der også tages højde for en kombination af lavere rangerede studier, personlige erfaringer og helhedsvurdering. Læs mere her

Hvad er Sugarbearhair og Hairlust?

Sugarbearhair.com og thehairlust.com er blot to kæder som sælger samme produkt. For nemhedens skyld omtaler vi kun Sugarbearhair, men alt gør sig gældende for produktet Hairlust. Det er næsten helt samme produkt de sælger, de er bare konkurrenter.

SugarBearHair er, som navnet måske kan indikere, et produkt, der er dedikeret til håret og dets velvære. Formålet med SugarBearHair er at sikre, at håret er sundt og får de rigtige vitaminer, som så vil danne grundlag for, at håret på bedst mulig vis kan gro og udvikle sig, som det skal.

Derudover er SugerBearHair ikke vitaminer i den forstand, som man på normal vis tænker, at vitaminer skal være i deres fysiske form. Disse vitaminer er nemlig derimod nogle, der kan tygges akkurat ligesom en vingummi, og de er derfor nemmere og mere håndterbare i forhold til de vitaminer, som man skal synke.

Umiddelbart kan tanken om at tygge vitaminer virke mindre attraktiv, men de er faktisk udstyret med smagen af bær, der altså derfor vil give oplevelsen af at tygge en helt almindelig vingummi, der smager godt. Endvidere kan det nævnes, at SugerBearHair også er et vegetarisk supplement, som tilmed også er skabt under ordentlige forhold, hvilket betyder, at de kan defineres som værende cruelty free.

Virker Sugarbearhair og hairlust for hårvækst?

Nej. Sugarbearhair eller Hairlust produkter, får ikke dit hår til at vokse hurtigere. Der er absolut ingen beviser på at sugarbearhair og hairlust produkter skulle gå hen og få håret til at vokse hurtigere. Begge virksomheder manipulerer kunderne med før/efter billeder og deres sociale medier status. 1

SugerBearHair og hairlust promoverer sig selv ved, at det er en garanti for hårvækst, og at man opnår denne hårvækst og et sundere hår, når man blot spiser to af deres vingummier hver dag, som til forveksling kan minde utrolig meget om at spise et stykke slik hver dag. Umiddelbart virker det derfor som et produkt, der kan udøve mirakler på en forholdsvis simpel måde.

Men selvom at SugarBearHair lover, at der er en reel effekt i forhold til et sundere hår, så er der faktisk ingen beviser for, at produktet rent faktisk virker som lovet til trods for indholdet af reelle vitaminer.

Det betyder altså, at det ikke er muligt at bevise rent videnskabeligt, at der sker de ændringer i brugernes hår, som SugarBearHair altså ellers garanterer brugeren. Og det er heller ikke kun SugarBearHair som brand, der promoverer deres produkt på denne måde, for der er faktisk op til flere andre brands, der også lover sundt hår på baggrund af en vitamin vingummi, som kan tygges.

Det er derfor vigtigt, man også formår at holde øje med, hvad der er på markedet, og hvad deres markedsføring lover, når man overvejer, hvorvidt et produkt skal købes eller ej. 

Ser man nærmere på produktet og hvad, det egentligt lover, så er det nødvendigt, at man formår at adskille vitaminerne i selve produktet fra selve hårvæksten, som SugerBearHair især brander og markedsfører sig selv på.

For ja, der er vitaminer i produktet, og de vil altid være gode for håret i forhold til en helt generel sundhed, som vitaminer til andre ting på og i kroppen også vil være. Så på den måde er produktet det, man kan kategorisere for værende sundt, men derfor er man stadig nødt til at tage de kritiske briller på, når man vurderer, hvorvidt produktet sikrer, at håret vokser hurtigere hurtigere eller bliver mere fyldigt, end det normalt ville gøre.

For i og med, at der ingen videnskabelige beviser er på dette, så er det altså ikke garanteret, at man som forbruger formår at opnå det ønskede resultat, som produktet ellers lover.

ConsumerLab.com beretter ligeledes om, at test af produktet også viser, at der ingen garanti er for, at produktet sikrer alt det, som produktet nu engang lover. Og når et brand som SugerBearHair promoverer hårvækst, så kan det siges, at det på sin vis misleder forbrugerne og ligeledes giver falske forhåbninger.

Til trods for, at produktet indeholder vitaminer, som kan være gode for os mennesker, så kan der ligeledes heller ikke berettes undersøgelser om, at produktet er essentielt, hvis man betragter det isoleret set som værende blot en vitaminpille, som ikke sikrer en øget hårvækst.

Derimod kan det i stedet antages, at ganske almindelige vitaminer fra eksempelvis vores daglige kost i lige så høj grad kan dække det vitaminbehov, som vi mennesker har, og det derfor angiveligt ikke er nødvendigt at benytte sig af SugerBearHair eller lignende produkter.

Finder man det dog alligevel nødvendigt at benytte sig af supplerende vitaminer, hvis man eksempelvis mangler nogle i ens daglige virke, så kan det ligeledes diskuteres, om ganske almindelige vitaminpiller kan gøre arbejdet lige så godt som SugarBearHair.

For ganske almindelige vitaminpiller er betydeligt billigere end produkter såsom SugerBearHair, der prismæssigt kan svinge mellem 200 og 700 kr pr bøtte. Vurderer man et produkt som SugarBearHair mod almindelige vitaminpiller, så finder man altså heller ikke hverken jern eller kalcium, som ellers bør være at finde i vitaminprodukter. 

Virker SugarBearHair og hairlust for sundere hår?

Ja, men ikke mere end en multivitaminspille. Det er blevet bevist at vitaminerne, som også findes i SugarBearHair, er med til at vedligholde hårets normale tilstand, forebygge hårtab og formindske sandsynlighederne for hårsygdomme.

Et andet produkt som promovere deres produkt er Vitaepro men i virkeligheden så er det også bare en multivitaminspille.

Er man på jagt efter en vitaminpille som et supplement til ens kost, så kan man få de mest basale behov for vitaminer dækket ved at benytte sig af SugarBearHair, og man dermed ikke komme udenom, at produktet i denne hensigt altså vil have en vis effekt i sådan en grad, som en ganske almindelig vitaminpille ville have. Og dertil kan man derfor godt svare ja til, at produktet altså vil virke efter hensigten.

Ser man derimod på SugarBearHair produktet som noget, der skal give hurtigere hårvækst og et generelt sundere og mere fyldigt hår, så er der helt konkret ingen videnskabelige beviser for, at dette virker efter hensigten til trods for en massiv medieomtale og popularitet, hvor flere kendte ansigter i både Danmark, resten af verdenen og i særdeleshed USA beretter om en positiv effekt ved benyttelse af produktet.

Det kan dermed siges, at hvis man benytter sig af produktet, fordi man tror, at man opnår eksempelvis hurtigere hårvækst, så kan det ikke konkluderes, at dette virker, hvilket derfor danner grundlag for et nej til spørgsmålet om, hvorvidt SugarBearHair rent faktisk virker på den måde, som markedsføringen ellers lover. 

Der er gode grunde til at være kritisk.

For at opsummere på spørgsmålet om, hvorvidt SugarBearHair eller hairlust produkter rent faktisk virker, så kan man både svare ja og nej til dette. Her kommer det nemlig i stedet an på, hvordan man ser på produktet, og hvilken hensigt man har med at benytte sig af vitamin vingummierne.

Det kan derfor helt grundlæggende siges, at både Sugarbearhair og hairlust er et populært produkt, fordi det har formået at skabe en særdeles succesfuld markedsføring, som derfor danner et helt konkret grundlag for, at mange er overbeviste om, at produktet virker som lovet.

Konkluderende virker deres markedsføring, men man bør som forbruger være bevidst om, at en succesfuld markedsføring ikke er ensbetydende med, at produktet rent faktisk virker, som markedsføringen ellers siger. Der er nemlig mange penge involverede i at få influencers til at reklamere for produktet.

Sidst men ikke mindst, skal der tales om før og efter billederne, især på hairlust hjemmesiden, som er et meget typisk måde for netop disse produkter at reklamere for. Der er overhoved ingen garanti at det er vingummiens skyld at deres hår ser efterfulgt sådan ud? Måske ville hårets tykkelse og sunde udseende se sådan ud uanset hvad efter en kort periode, eller efter en ganske almindelig hårkur. Det kunne ligeså godt have været en multivitamins før og efter billede.

Du kan også se vores artikel om: Virker Vitaepro? Som følger samme procedure som Sugarbearhair målrettet mod ældre mennesker.

Se også vores artikel om Virker Menstruationskop? og Virker Aktivt Kul?

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28628687/