Virker Lunar way?

Artiklen er skrevet på baggrund af lunarway.com, samtaler med lunarway personalet, anmeldelser og personlige erfaringer fra forskellige brugere af Lunar Way. Artiklen vil forsøge at ændre sig i takt med Lunar Ways ændringer.  Vi er ikke i samarbejde med Lunar Way, og reklamerer derfor ikke for dem.

Hvad er Lunar way?

Lunar Way er en teknologisk platform, som har til formål at overskueliggøre økonomiske omkostninger og indtægter for brugerne. Alt sker gennem deres app: Lunar Way.

Hvad kan jeg bruge Lunar way til?

Du kan opbevare penge, låne penge og håndtere andre finansielle omkostninger samt indtægter på en brugervenlig og overskuelig måde.

Er Lunar way så en bank?

I princippet nej, da de benytter sig af Nykredits licens, og dermed ikke har eget banklicens, men de er ved at anskaffe deres eget bank licens, hvilket gør Lunar Way snart til en bank.

Virker Lunar way? (Fordele og ulemper)

Er du også en af dem, som har hørt om Lunar Way? Hvordan kan man undgå at høre om dem? Snapchat annoncerne har spredt Lunar Ways budskab over hele Danmark. En ting, som de har formået at ramme plet, er deres måde at reklamere på, men selv efter alt den markedsføring, så er man er stadig lidt usikker på, hvad det egentlig er. Man forsøger sig frem ved at kontakte dem. En ung og energisk medarbejder  åbner chatten fyldt med glade emojis, og vedkommende er parat til at besvare alle dine spørgsmål. Efter at have fået svar på spørgsmålene, efterlader det hele dig med endnu et spørgsmål… Er det hele for godt til at være sandt?

I denne artikel anmelder vi Lunar Way ved at kigge på de væsentligste fordele og ulemper. På den måde kan du selv bedømme, om du vil skifte “bank” til Lunar Way. Det skal dog siges, at fordelene i netop denne artikel vægter højere end de fleste ulemper, som er at finde.

Fordele

 • Lunar Way er ekstrem brugervenlig, og brugen af det giver et fantastisk økonomisk overblik.

 • Gemmer kvitteringer elektronisk og inddeler dem i kategorier.

 • Udbetaler op til 4% af det beløb du har brugt på et år tilbage til din konto.

 • VISA kort, app-installation og konto er helt gratis.

 • Alt sker gennem din smartphone, hvilket gør det nemmere for de fleste.

 • God kundeservice og svarer som regel hurtigt.

 • I tilfælde af konkurs er du forsikret op til 750.000 kr.-

Ulemper

 • Afhængig af Nykredits bank licens, da alt går gennem Nykredit. De er dog ved at anskaffe sig licens.

 • Lunar Way tilbyder ikke Dankort.

 • Tekniske problemer med Lunar Way app, som kræver regelmæssig opdatering.

 • Du kan på nuværende tidspunkt kun have en privatkonto.

 • Erhvervskontoen er forholdsvis dyr og understøtter ikke firmaer med flere ejere eller holdingselskab.

 • Du må under ingen omstændigheder anvende privatkonto til erhvervsmæssig brug. Det skal i stedet foregå gennem Lunar Way business (199kr. per md.)

 • Indsættelse af kontanter på kortet sker kun via specifikke automater.

Der er gode grunde til at være skeptisk

Lunar Way formår at skabe en “bank” kun ved brug af en app, og det siges at være ret effektivt. De har anskaffet mange kunder på exceptionel kort tid. Kunderne oplever stor tilfredshed ved brugen af Lunar Way, som Lunar Way gang på gang formår at vedligeholde. Sidst, men ikke mindst, så reagerer de på deres feedback, og de gør de ting, der skal til for hele tiden at blive bedre. Kort sagt, så er der kæmpe potentiale i Lunar Way.

Før du vælger at kaste dig selv ud i at bruge Lunar Way, vil vi gøre dig opmærksom på, at Lunar Way stadig er et nyt koncept. Derfor kan man ikke vurdere, hvordan fremtiden kommer til at se ud for dem.

Lad os først diskutere de ændringer som Lunar Way selv kan foretage. Lige nu mister Lunar Way penge på nye kunder, fordi alle kunder bliver lovet 1-4% payback. Udover det, så har de personale, gratis kundeservice og et hovedkvarter. Spørgsmålet er så, hvordan Lunar Way har råd til det, og hvordan tjener de deres penge? De mener, at det er gennem deres andre produkter, som er i form af Lunar Way business, Travelcard og andre abonnementer, hvilket ikke helt stemmer overens, da det skulle være næsten hver eneste kunde, som ville beslutte sig for at drive en virksomhed, for at kunne gøre godt med alle Lunar Ways omkostninger. Det man så kunne forestille sig er, at Lunar Way’s formål, til at starte med, er at anskaffe så mange kunder som muligt og ligeledes få kunderne til at flytte deres nemkonto til Lunar Way for derefter at opkræve penge i fremtiden (Dette er blot en teori). Sidst, men ikke mindst, så kan udviklingen af Lunar Way også forhindres af ændringer i love og regler, som på en eller anden måde kan begrænse Lunar Way, da de endnu ikke har bank licens.