Vitaepro Anmeldelse – Overpris for en multivitaminspille

vitapro snyd og svindel bedragi

Artiklerne på VirkerDet.dk bestræber sig på at generalisere ud fra evidensbaseret viden, primært systematiske oversigtsartikler og metaanalyser. Afhængig af produktet, vil der også tages højde for en kombination af lavere rangerede studier, personlige erfaringer og helhedsvurdering. Læs mere her

Hvad er Vitaepro?

Vitaepro er et kosttilskud som findes i form af kapsler.

Hvad gør Vitaepro?

De påstår, at de aktive ingredienser i VitaePro er gode til led, muskler, hjerte og bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Hvad koster Vitaepro?

Betaling er via. abonnement. 164 kr.- for den første måned, og derefter 328 kr.- hver 7. uge. Det svarer til 204 kr.- om måneden.

Hvordan er indgangsvinklen?

Målgruppen som er ældre mennesker bliver kontaktet telefonisk. Indgangsvinkelen til samtalen er oftest om de døjer med led eller muskler. Når kunden er overbevist om de problematikker som sælgeren præsentere dem for, tilbyder han/hun Vitaepro løsningen til dem via. et abonnementssystem.

Virker VitaePro for led og muskler?

Der er ingen videnskabeligt dokumenterede beviser for, at ingredienserne i VitaePro har en gavnlig effekt på led og muskler, udover hvad man kunne forvente fra en almindelig multivitaminpille.

VitaePro adskiller sig kun fra multivitamintabletter ved at indeholde astaxanthin, lutein og indisk salai. Der er imidlertid ikke tilstrækkelige videnskabelige beviser for at påvise, at nogen af disse ingredienser i tilstrækkelige doser kan gavne led og muskler.

Det skal også nævnes, at astaxanthin, en af ingredienserne i VitaePro, kan have alvorlige bivirkninger. Indisk salai er den eneste ingrediens, der muligvis kan reducere smerter i led og muskler, men effekten er ikke tilstrækkeligt dokumenteret til at generalisere dens virkning.

VitaePro er et kosttilskud, der er meget populært i Norden og henvender sig primært til ældre mennesker, der lider af ledsmerter og muskelproblemer. Kapslerne indeholder følgende ingredienser, som angivet på pakken:

VitaePro indholdsstoffer.

Der er ingen tvivl om at følgende ingredienser bidrager til hjertet, muskler, træthed og immunsystem: Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin D3, Vitamin E og Omega-3-fedtsyrer.

Indholdsstofferne

I realiteten er det kun astaxanthin, lutein/zeaxanthin og boswellia serrata (indisk salaitre) som adskiller VitaePro fra en multivitaminstablet.

Derfor kan man i virkeligheden faktisk kun undersøge de tre ingredienser. Spørgsmålet er så, om der er bevis for at nogle af de ingredienser understøtter led eller muskler.

Hvis der altså ikke er noget bevis, så er det bedre at spare penge og blot købe multivitaminstabletter, for de vil være ligeså effektive som virkningen af Vitapro.

Lad os tage ingredienserne en af gangen.

Astaxanthin

som er den første ingrediens som adskiller sig, findes naturligt i fisk og skaldyr har vist sig at bidrage til synet og huden. Derudover viser den sig at bekæmpe nogle former for betændelsestilstande og hjælpe immunforsvaret med inflammation.

Der er meget begrænset litteratur på sammenhængen mellem led og astaxanthin. Enkelte studier formår at fremvise at astaxanthin kan i nogle tilfælde reducere smerterne, men studierne er knap så veldokumenterede. Ulempen med disse studier er at der er så få deltager, at man ikke kan vurderer om det ren faktisk virker eller ej. 1.

Astaxanthin har også mange omtalte bivirkninger med, hvilket også resulterede i at man i 2018 vurderede astaxanthin som et ikke gavnligt kosttilskud, da der ikke var nok bevis for de positive virkninger kontra bivirkningerne. Derfor er det allerede nu ikke særlig smart at inkludere det i en Vitaepro kapsel. 2

Lutein og zeaxanthin.

som findes i de fleste grøntsager og frugt, kan også bruges som kosttilskud. Vitaepro har inkluderet det i sine kapsler.

Langt de fleste bruger det for at forebygge øjensygdomme og generelt forbedre synet. Kosttilskuddet har ikke meget evidens for andre kategorier end øjet og synet. Det har dog vist sig at forebygge øjensygdomme, og betragtes som ganske harmløs kosttilskud.

Boswellia serrata.

som er den sidste ingrediens i Vitapro, og er ud fra alle de ingredienser, som er inkluderet i kapslen, den eneste som har vist sig at have lidt effekt på led og muskler.

Boswellia serrata har effektive anti-inflammatoriske funktioner og kan virke lidt ligesom smertestillende medicin. Derudover har den vist sig for nogle at reducere led og muskelsmerter.

Et studie bestående af 175 patienter blev behandlet alenem ed Boswellia serrata, hvor det viste sig at 58% oplevede reduktion af smerterne i deres led og muskler.

Det viser sig at flere og flere er begyndt at få gavn af boswellia serrata m.h.p. led smerter og fleksibilitet i deres led. 3


Bivirkningerne kan variere fra person til person, men de fleste oplever kvalme og diarré. Du må under ingen omstændigheder indtage boswellia serrata under graviditet, da midlet øger blodtilførslen omkring uterus.

Opsummering

Ud fra informationerne ligner det, at VitaePro i virkeligheden bare er et multivitaminskosttilskud, hvor de har inkluderet tre ekstra ingredienser, hvoraf den ene bliver omtalt for at have for mange bivirkninger.

Boswellia serrata er det eneste som har en decideret virkning på led og muskler, og det ville derfor være meget dumt at skulle betale et abonnement 328kr. hver 7. uge for blot at få de gavnlige fordele ved boswellia serrata, især når kosttilskuddet kan købes online for under 69 kr,-

Man må sige at VitaePro eller Vitapro har været god til at markedsføre, man ser deres reklamer på TV, mols-linjen og mange andre steder. De har overbevisende kundehistorier fra velkendte mennesker som nemt kan manipulere med den ældre målgruppe.

Samlet Vurdering

Vitaepro bliver reklameret som et mirakelkur for led, muskler og hjertet hos ældre, og de bakker det op omkring at de har fået godkendt deres produkt gennem fødevarestyrelsen.

Men enhver ville formentlig kunne få godkendt deres produkt, så længe de kan bevise at indholdsstofferne er lovlige og er overensstemmelse med hvad fødevarestyrelsen tillader. Da Vitaepro blot indeholder det samme som en multivitaminspille med tilføjelse af enkelte mineraler, kommer det ikke som en overraskelse at de bliver godkendt.

Vitaepro er i sin helhed ikke dårlig for dig, men det bidrager ikke mere end en multivitaminspille, og derfor kan vi ikke anbefale Vitaepro, fordi det først og fremmest er langt billigere at købe en multivitaminspille, men også fordi de får deres produkt til at fremstå unikt.

Relaterede emner: Virker Slankepiller/Fat burners?, Virker holdningskorrigerende tøj? (posture correctors) og Virker Fedtfrysning? ellers se vores kategori Helse, Skønhed og Kosttilskud

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3280376/
 2. https://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/180725
 3. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-015-0115-z

17 kommentarer til “Vitaepro Anmeldelse – Overpris for en multivitaminspille”

 1. Det er utroligt at de/vitapro kan få lov til at reklamere så agresivt som de gør, det er jo rent tyveri de får lov til, bare deres udgifter til deres reklamer som jo foregår på alle Danske/Nordiske tv kanaler må jo fordyre prisen på deres produkt (nu gætter jeg) med mere end 50%.
  Jeg fatter ikke at de kan få lov.

  Svar
  • Jeg er fuldstændig enig med dig. Det er derfor jeg ihærdigt forsøger at promovere den her side så godt som jeg nu kan. For den her artikel viser hvor meget Vitaepro bedrager folk

   Svar
 2. kendte og mere eller mindre prominente gør åben Bart alt for ussel mammon eller uvidende

  Svar
 3. Jeg er til stadighed ved at brækker mig over kendtes promovering af det fup, bla line baun danielsen, hun er godt nok styg, udover vitaepro promovere hun også Oslo skin lab , som er et lignende fup produkt, influencere und mein baren ass

  Svar
  • Jeg giver dig helt ret, det er usmageligt, men det skæpper sikkert i kassen hos dem, der reklamerer for dem. Folk køber virkelig katten i sækken. 😠😠

   Svar
  • Ja det er godt nok utroligt at de kan få så meget reklame fra kendte ..det gavner ik en skid og det er dyrt..

   Svar
 4. Skuffet over pris for Vitaepro til ældre !!!!
  Lovet gratis levering , men viste sig at være dobbelt så dyrt ????
  Erik Diafonidis føler sig taget ved næsen !!!

  Svar
 5. Vitae Pro er i 2021 blevet købt for 2.3 mia. Kr. – det viser lidt om hvor mange penge der er i at sælge placebo og fup medicin.

  Så vidt jeg ved var det før ejet af 2 brødre. De havde 2 personlige selskaber : Joakim von And ApS og Fætter Højben ApS. De må grine hele vejen hjem til pengetanken i Andeby.

  Svar
  • Ja utroligt folk vil betale for dette fantastiske dårlige produkt der ik gavner det fjerneste…men de 2 brødre sidder og gnider sig i hænderne når millioner triller ind på kontoen …folk er sku dumme engang imellem..næ spis nogle vitaminpiller og noget B12 det hjælper…

   Svar
 6. Media er en useriøs bransje , spesielt TV2 som bidrar til å gjennomføre denne type svindel. TV2 er fornøyd såfremt de som ønsker å kjøpe reklametid betaler godt, såfremt pengene strømmer inn til selger og til de som selger reklame så ser man på dette som en vinn vinn situasjon,begge parter er fullstendig klar over at de svindler syke gammle mennesker, både selger og TV xxx vet at dette produktet er ren bløff.

  Svar
 7. Der pumpes uhyrlige summer i en reklamekampagne, som stort set kører på alle platforme i Norden. Jeg har ondt af de mange -især ældre- som falder for de latterlige amatøragtige udsagn fra mere eller mindre kendte VitaeePro ambassadører, som blot gør det for ussel mammon. Ældre organisationer burde tage større ansvar, teste produkterne og orientere deres medlemmer om effekten eller mangel på samme.

  Svar
 8. Jeg googlede faktisk bare prisen,pga jeg sku købe vitaminpiller,også har jeg hele 2 gange smidt vitapro i nogen ældres postkasse,da de ved en fejl kom i min, og det var faktisk hvad jeg tænkte,ikke et bedre produkt end andet,fup og svindel og aggressiv markedsføring,så tak for info,

  Svar
 9. Nu er man jo ikke tvunget til at købe noget, det bestemmer man faktisk selv og hvis man vælger at købe det og det ikke virker, så kan man sige, nu har jeg prøvet det og i fremtiden lade være.
  Det er jo ikke anderledes end andre reklamer, alle reklamer er til for at sælge en vare…

  Svar
 10. Mine nervetråde sitrer hver gang Vitaepro troner frem på skærmen – som sker igen og igen på mange platforme.
  Mange, især ældre og svage mennesker udsættes for en bygeregn af fantastiske historier om deres produkter, der i bund og grund er en vitaminpille.
  Der burde være regler/test og godkendelser for at kunne sælge slige produkter.

  Svar
 11. Hi there all, here every one is sharing these knowledge, thus
  it’s nice to read this weblog, and I used to go to see
  this blog every day.

  Svar

Skriv en kommentar