Vitaepro Anmeldelse – Overpris for en multivitaminspille

vitapro snyd og svindel bedragi

Artiklerne på VirkerDet.dk bestræber sig på at generalisere ud fra evidensbaseret viden, primært systematiske oversigtsartikler og metaanalyser. Afhængig af produktet, vil der også tages højde for en kombination af lavere rangerede studier, personlige erfaringer og helhedsvurdering. Læs mere her

Hvad er Vitaepro?

Vitaepro er et kosttilskud som findes i form af kapsler.

Hvad gør Vitaepro?

De påstår, at de aktive ingredienser i VitaePro er gode til led, muskler, hjerte og bidrager til at mindske træthed og udmattelse

Hvad koster Vitaepro?

Betaling er via. abonnement. 164 kr.- for den første måned, og derefter 328 kr.- hver 7. uge. Det svarer til 204 kr.- om måneden.

Hvordan er indgangsvinklen?

Målgruppen som er ældre mennesker bliver kontaktet telefonisk. Indgangsvinkelen til samtalen er oftest om de døjer med led eller muskler. Når kunden er overbevist om de problematikker som sælgeren præsentere dem for, tilbyder han/hun Vitaepro løsningen til dem via. et abonnementssystem.

Virker VitaePro for led og muskler?

Nej, der er ingen videnskabelige beviser på at ingredienserne i VitaePro skulle gavne led og muskler mere end en vitaminpille ville have gjort.

Det eneste som adskiller VitaePro fra multivitamintabletter er astaxanthin, lutein og indisk salaitre, og intet af dem har nok beviser på at det skulle gavne led og muskler.

Til gengæld kan der forekomme alvorlige bivirkninger pga. ingrediensen “Astaxanthin”

Indisk salaitre er det eneste som KAN reducere smerter i led og muskler, men selv det har ikke nok bevis bag sig til at man kan generalisere for virkningen, og det kan købes i de fleste helsebutikker online mindre end 69 kr.-

VitaePro er et af nordens mest anvendte kosttilskud. Målgruppen er ældre mennesker som døjer med led og muskler. Ingredienserne i VitaePro kapslen er som anvist nedenfor:

VitaePro indholdsstoffer.

Der er ingen tvivl om at følgende ingredienser bidrager til hjertet, muskler, træthed og immunsystem: Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin D3, Vitamin E og Omega-3-fedtsyrer.

Indholdsstofferne

I realiteten er det kun astaxanthin, lutein/zeaxanthin og boswellia serrata (indisk salaitre) som adskiller VitaePro fra en multivitaminstablet.

Derfor kan man i virkeligheden faktisk kun undersøge de tre ingredienser. Spørgsmålet er så, om der er bevis for at nogle af de ingredienser understøtter led eller muskler.

Hvis der altså ikke er noget bevis, så er det bedre at spare penge og blot købe multivitaminstabletter, for de vil være ligeså effektive som virkningen af Vitapro.

Lad os tage ingredienserne en af gangen.

Astaxanthin

som er den første ingrediens som adskiller sig, findes naturligt i fisk og skaldyr har vist sig at bidrage til synet og huden. Derudover viser den sig at bekæmpe nogle former for betændelsestilstande og hjælpe immunforsvaret med inflammation.

Der er meget begrænset litteratur på sammenhængen mellem led og astaxanthin. Enkelte studier formår at fremvise at astaxanthin kan i nogle tilfælde reducere smerterne, men studierne er knap så veldokumenterede. Ulempen med disse studier er at der er så få deltager, at man ikke kan vurderer om det ren faktisk virker eller ej. 1.

Astaxanthin har også mange omtalte bivirkninger med, hvilket også resulterede i at man i 2018 vurderede astaxanthin som et ikke gavnligt kosttilskud, da der ikke var nok bevis for de positive virkninger kontra bivirkningerne. Derfor er det allerede nu ikke særlig smart at inkludere det i en Vitaepro kapsel. 2

Lutein og zeaxanthin.

som findes i de fleste grøntsager og frugt, kan også bruges som kosttilskud. Vitaepro har inkluderet det i sine kapsler.

Langt de fleste bruger det for at forebygge øjensygdomme og generelt forbedre synet. Kosttilskuddet har ikke meget evidens for andre kategorier end øjet og synet. Det har dog vist sig at forebygge øjensygdomme, og betragtes som ganske harmløs kosttilskud.

Boswellia serrata.

som er den sidste ingrediens i Vitapro, og er ud fra alle de ingredienser, som er inkluderet i kapslen, den eneste som har vist sig at have lidt effekt på led og muskler.

Boswellia serrata har effektive anti-inflammatoriske funktioner og kan virke lidt ligesom smertestillende medicin. Derudover har den vist sig for nogle at reducere led og muskelsmerter.

Et studie bestående af 175 patienter blev behandlet alenem ed Boswellia serrata, hvor det viste sig at 58% oplevede reduktion af smerterne i deres led og muskler.

Det viser sig at flere og flere er begyndt at få gavn af boswellia serrata m.h.p. led smerter og fleksibilitet i deres led. 3


Bivirkningerne kan variere fra person til person, men de fleste oplever kvalme og diarré. Du må under ingen omstændigheder indtage boswellia serrata under graviditet, da midlet øger blodtilførslen omkring uterus.

Opsummering

Ud fra informationerne ligner det, at VitaePro i virkeligheden bare er et multivitaminskosttilskud, hvor de har inkluderet tre ekstra ingredienser, hvoraf den ene bliver omtalt for at have for mange bivirkninger.

Boswellia serrata er det eneste som har en decideret virkning på led og muskler, og det ville derfor være meget dumt at skulle betale et abonnement 328kr. hver 7. uge for blot at få de gavnlige fordele ved boswellia serrata, især når kosttilskuddet kan købes online for under 69 kr,-

Man må sige at VitaePro eller Vitapro har været god til at markedsføre, man ser deres reklamer på TV, mols-linjen og mange andre steder. De har overbevisende kundehistorier fra velkendte mennesker som nemt kan manipulere med den ældre målgruppe.

Samlet Vurdering

Vitaepro bliver reklameret som et mirakelkur for led, muskler og hjertet hos ældre, og de bakker det op omkring at de har fået godkendt deres produkt gennem fødevarestyrelsen.

Men enhver ville formentlig kunne få godkendt deres produkt, så længe de kan bevise at indholdsstofferne er lovlige og er overensstemmelse med hvad fødevarestyrelsen tillader. Da Vitaepro blot indeholder det samme som en multivitaminspille med tilføjelse af enkelte mineraler, kommer det ikke som en overraskelse at de bliver godkendt.

Vitaepro er i sin helhed ikke dårlig for dig, men det bidrager ikke mere end en multivitaminspille, og derfor kan vi ikke anbefale Vitaepro, fordi det først og fremmest er langt billigere at købe en multivitaminspille, men også fordi de får deres produkt til at fremstå unikt.

virker ikke

Relaterede emner: Virker Slankepiller/Fat burners?, Virker holdningskorrigerende tøj? (posture correctors) og Virker Fedtfrysning?

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3280376/
  2. https://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/180725
  3. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-015-0115-z

Skriv en kommentar