wally and whiz anmeldelse
Hvad er Wally and Whiz?

Wally and Whiz er dansk gourmet-vingummi

Hvad indeholder Wally and Whiz?

Vingummiet er vegansk og uden kunstige farvestoffer og smage

Hvad koster Wally and Whiz?

Wally and Whiz koster fra 63 kr. og opefter

Virker Wally and Whiz

Ja, Wally and Whiz virker.  Julen står snart for døren, og for mange betyder det hygge, gaver og masser af lækkerier. Og på dit julebord med konfekt og klejner vil vingummi fra Wally and Whiz passe godt ind.

Wally and Whiz er dansk gourmet vingummi med fokus på høj kvalitet og mange smagsvarianter. Alle produkter er veganske og uden kunstige farvestoffer og smage. Dertil er det også fri for laktose, gluten og indeholder ingen gelatine.

I denne anmeldelse vil vi se nærmere på 3 smagsvarianter af vingummi. Anmeldelsen er uopfordret, og vi har ikke samarbejde med Wally and Whiz.

Fordele ved Wally and Whiz

  • Ren og ægte smag
  • Ingen tilsætningsstoffer og vegansk
  • Mange smagsvarianter og pakker
  • Imponerende indpakning/præsentation
  • Kan købes på abonnement til billigere pris

Ulemper ved Wally and Whiz

  • Højere pris end vingummi fra supermarkedet
  • Alle varianter falder måske ikke i din smag
  • Vær opmærksom på, at drys sætter aftryk på fingre

Pris

Wally and Whiz kan fås i mange kombinationer og varianter. De mindste pakker hedder flowpacks, og indeholder 11 gram slik. Disse kan købes i krukker af forskellige størrelse, med en pris fra 240 kr. og opefter. Derudover kan du også købe cubes, som indeholder 140 gram af en specifik variant. Prisen er fra 63 kr. og opefter.

Du kan også købe gaveæsker, smagskit og en julekollektion, heriblandt en særdeles flot og genopfyldelig julekalender. Derudover kan du også få abonnement til en billigere pris, og selv bestemme hvor ofte du vil have tilsendt. Prisen for disse produkter varierer, så vi vil anbefale at du selv tjekker det ud på Wally and Whiz hjemmeside.

Til denne anmeldelse havde vi bestilt 3 cubes af forskellige smagsvarianter; Mango with raspberry, Blood orange with mandarin, der er en julevariant samt Peach with bronze Fennikel. Sidstnævnte er en såkaldt signatursmag, som er skabt i samarbejde med en michelin-kok.

Inden vi anmelder indholdet, kommer her nogle billeder fra den pakke vi modtog.

Indhold

Vi bliver simpelthen nødt til at nævne indpakning og præsentation, da vi modtog en festlig sammenpakning med lidt festlig “glimmer” og 3 flowpacks med smagsprøver. Det er ret imponerende, og signalerer kvalitet allerede fra starten. Så vi fik sat forventninger endnu et nøk op i forhold til konventionelt forpakket vingummi.

De 3 små smagsprøver var en fin lille overraskelse og indeholdt noget surt, noget sødt og noget saltet. Eller i hvert fald lakrids. Som lidt ekstra raffinement, så stemmer farven på slikket sammen med farven på posen. Så det var en fin appetitvækker for selve hoveddelen, som selvfølgelig er de 3 cubes.

De tre cubes et solide, flotte og af sådan en kvalitet, at vi fristet til at bruge som opbevaring når det er spist. Men det kræver selvfølgelig lige, at de bliver gjort rent inden. Her er nogle billeder af den kvalitet, som du kan forvente.

Og nu til selve smagsdelen. Vi har positivt overrasket over, at det faktisk smager af frugt. Vingummien har en mere koncentreret smag, som trænger igennem og holder ved længere end ventet. Det har ikke den syntetiske smag vi er vant til fra vingummi, men derimod noget mere naturligt, hvilket stemmer overens med, at det er uden kunstige tilsætningsstoffer.

Konsistensen føles mere jævn, blød og ensartet, så du skal ikke kæmpe med hård vingummi der nærmest kræver en motorsav at skære igennem. Farven naturlig og samtidig afdæmpet, og det vidner om solidt håndværk. Derudover er stykkerne bite-sized og koncentreret i smagen. Så vi har ikke skovlet det uhæmmet ned, hvilket kan ske med forpakket vingummi, men i stedet nydt det som et stykke konfekt.

Hvis vi skal fokusere på lidt negativt, så er det ikke alle varianter, som vi var lige glade for.

Vores klare favorit er Blood orange with mandarin, der både dufter som blodappelsin og smager virkelig godt og er fuld af sødme med et hint af surt. Det er en julespecial, så det er passende til årstiden. En anden ting du skal være opmærksom på, er at drysset sætter sig på fingre. Og dermed også tøj, hvis du som os, ikke altid er lige opmærksom.

Kristian Them, CEO og grundlægger af Wally and Whiz, er på hjemmesiden citeret for følgende: “Vi ville bare lave verdens bedste vingummi med de bedst mulige råvarer”. Vi vil ikke bedømme, om missionen er lykkedes, men det er i hvert vingummi af rigtig god kvalitet, som du med sindsro kan prøve.

Samlet vurdering – Hvad kan gøres bedre?

Det er lidt tricky at uddele en medalje til Wally and Whiz, da smag i sidste ende er subjektiv. Hvad der virker for os, virker måske ikke for dig. Men vi vil alligevel give en flot sølvmedalje, da hele pakken er imponerende. Flot præsentation, solidt håndværk og en ægte, ren og god smag. Og så smager det faktisk af frugt.

Prisen er højere end i supermarkedet, og vi vil nok ikke bestille hver måned. Men til specielle lejligheder eller hvis du bare vil forkæle dig selv, så er det en rigtig god løsning. Du kan helt sikkert finde noget, du kan lide.

Vi har i hvert fald besluttet os for, at bestille vores favorit, Blood orange with mandarin, til julebordet. Den smager rigtig god, og er en julevariant.  Så det passer som fod i julesok.  Eller øh, i hose.

Læs vores andre anmeldelser relateret til spiselige produkter: HelloFresh Anmeldelse – Kan det betale sig? og Eat Grim Anmeldelse – Mere bæredygtigt kan det ikke blive ellers læs også vores kategori Mad og Drikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.