Måltidskasser Guide – Bedste, billigste og sundeste

Artiklen er skrevet på baggrund af tests af de forskellige måltidsasser samt vurderinger fra personlige erfaringer. Anmeldelsen forsøger at være så objektivt som muligt, men mange elementer i anmeldelsen er stadig subjektivt. Alle knapper er inkl. rabat.

I denne artikel får du et overblik over de 6 mest populære måltidskasser. I artiklen får du også indblik i, hvad en måltidskasse er, hvad fordelene og ulemperne er, og hvilken måltidskasse der er den rette for dig. Længere nede på siden kan du også se de billigste måltidskasser, de mest økologiske måltidskasser, samt de veganske måltidskasser. Skriv gerne i kommentarfeltet hvilken måltidskasse der er din yndlings og hvorfor. Alle knapper du ser i artiklen er inklusiv rabat.

2-4 personer

3-5 måltider om ugen.

3-5 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Vegetarisk, Nemt og hurtigt, Kaloriesmart, Frisk og grønt og vegetarmåltidskasser

Fordele

Mulighed for at spare mest ift. konkurrenter

Fokus på sundt mad som ikke indeholder mange kcal.

Gode planlægningsmuligheder

Brugervenlig navigation på hjemmesiden

Brugervenlige opskrifter og indpakninger

aarstiderne anmeldelse

1-5 personer

3-5 måltider om ugen.

1-5 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Hurtige måltidskasser, kalorielette måltidskasser,  Vegetarmåltidskasser, slankemåltidskasser, børne-venlige kasser, proteinkasser, morgenmadskasser og meget mere.

Fordele

Absurd mange måltidskassemuligheder

Ekstraordinær fokus på det vegetariske

Mulighed for at handle dagligvarer

Økologiske måltidskasser

retnemt anmeldelse

2-6 personer

2-5 måltider om ugen.

1-5 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Mad der kan tilberedes hurtigt, mad som hele familien kan lide, muligheder for slankemåltidskasser, mindre rødt kød og mere grønt. Hertil kommer en filtrering efter dit behov.

Fordele

Vælg mellem 30 retter hver uge

Billedrigt præsentation af maden efter den er lavet

Over 800 forskellige opskrifter på deres side

Fleksibilitet af ingredienserne for hver måltidskasse

simple feast anmeldelse

2-5 personer

3-4 måltider om ugen.

3 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Kokkens måltidskasse, kokkens familiekasse, kokkens grønne kasse, sunde måltidskasser

Fordele

Opskrifter der er lavet af chefkokke

Få muligheder men meget overskueligt

Ofte er maden egentlig lavet for dig.

Brugervenlig navigation på hjemmesiden

Måltidskasser ned til 1 person

2-5 personer

3-5 måltider om ugen. eller hver anden uge

3-5 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Familiekassen, vægttabskassen, hverdagskassen, måltidskasser økologisk, 

Fordele

Opskrifterne er for det meste lavet således, at de indeholder under 500 kcal.

Indholdet er oftest rigt på protein i form af kød og grønt. 

Alt mad er færdiglavet, retterne skal blot varmes

Mulighed for juicekur

1-6 personer

Enkeltkøb eller 2-5 gange om ugen.

3-5 dage og gratis fragt.

Valgmuligheder: Hverdagskassen, vegetarkassen, weekendkasser, påskekassen

Fordele

Billigere end de fleste måltidskasser

Asiatisk køkken og skiller sig mere ud end de andre måltidskasser 

Simpel og nem navigation

Valg mellem enkeltkøb og abonnementløsning

Måltidskasser test

Herunder vil vi vurdere hvilke måltidskasser, der er de bedste indenfor følgende kategorier: Billigste måltidskasser, sundeste måltidskasser (herunder økologiske måltidskasser eller slankemåltidskasser) og vegetariske måltidskasser. Rabatten bliver automatisk medregnet, når du klikker på de forskellige ikoner.

Billigste måltidskasser

Herunder vurderer vi også de bedste måltidskasser til prisen. Vores billigste måltidskassevindere er Fresh måltidskasse og Retnemt måltidskasse. Det er tydeligt at disse, er de billigste på markedet lige nu, eftersom disse måltidskasser står til ca. 30-40 kr. per portion, hvor konkurrenterne står til ca. 35-50 kr. per portion. 

På trods af at disse måltidskasser er billigere, får du alligevel meget for pengene. Både HelloFresh-måltidskasserne og Retnemt-måltidskasserne har fremragende og kreative opskrifter.

Det bør nævnes, at begge måltidskasser er udregnet med rabatkoderne, men selv uden rabat så er Retnemt og HelloFresh måltidskasserne fortsat de billigste. Trykker du på logoerene, bliver rabatkoderne taget i brug med det samme.

hellofresh icon
retnemt anmeldelse

Sundeste måltidskasser

I denne kategori er hovedfokusset sunde måltidskasser i form af økologiske måltidskasser og slank måltidskasser, altså måltidskasser som fokuserer på et lavt kalorietal.

Her mener vi, at årstiderne helt klart trumfer igennem med deres økologi og sunde opskrifter. Næsten alt deres mad er økologisk og sundt. 

Hvis man forsøger at tabe sig eller tage på i muskelmasse, så er det Sund takeaway måltidskasser, som er den anbefalede. Der er mange muligheder både som slanke måltidskasser men også fitness måltidskasser, hvor der er fokus på proteinindhold.

aarstiderne anmeldelse

Vegetariske måltidskasser

Der er flere og flere, som foretrækker vegetarisk mad fremfor kødbaseret mad. Til fordel for dem som elsker vegetarisk mad, så har alle dem, som laver måltidskasser en kategori for sig selv, som sørger for, at du kun får vegetarisk mad.

Men hvis man virkelig kun foretrækker vegetarisk mad og vil have fat på dem, som er eksperterne indenfor vegetariske måltidskasser, så er det Aarstiderne og Simple Feast, som vinder prisen.

Simple Feast anretter kun vegetariske måltidskasser, og de har utallige kreative opskrifter. Aarstiderne laver både veganske retter og kødrige retter, men deres hovedfokus er økologiske måltidskasser og vegetariske måltidskasser. 

aarstiderne anmeldelse
simple feast anmeldelse

Hvad er en måltidskasse?

Måltidskasser har eksisteret i et stykke tid, men det har først nu virkelig taget fat i det danske marked. Konceptet er simpelt. Du bestiller en måltidskasse, oftest på ugentlig basis, og modtager så en måltidskasse med de præferencer, som du har valgt på deres hjemmeside. 

Nogle af måltidskasserne er færdiglavede, og andre skal du selv tilberede. 

Det eneste som godt kan være en ulempe ved en måltidskasse, er alt det indpakning, papir og plastic. 

Alt i alt er der betydeligt mange fordele ved måltidskasser, og mange er begyndt at indse, at det muligvis godt kan betale sig. 

Hvilke måltidskasser findes der?

Nu hvor der er kommet så mange leverandører på måltidskasser, så er der mange valgmuligheder.

Fordi der er så mange som tilbyder måltidskasser, har du nu mulighed for at filtrere gennem de fleste.

For dem som ikke ønsker at lave mad hver dag, kan du nu også få måltidskasser som er frosne. Det er en fantastisk- og økonomisk mulighed.

Derudover er der også mulighed for glutenfrie måltidskasser, økologiske måltidskasser, vegetariske måltidskasser og måltidskasser, som fokuserer på vægttab – også kaldet slanke måltidskasser.

Vi anbefaler altid at undersøge grundigt for allergener. 

årstiderne måltidskasse billede

Fordele ved måltidskasser

For at belyse fordelene kan man opstille et scenarie. Sceneraiet er en overdrevet version af, hvad der måske kunne ske for dig i en typisk hverdag.

Forestil dig at du kommer hjem fra en lang arbejdsdag, og du er helt vildt sulten. Du åbner køleskabet for at se, om der er noget nemt og hurtigt, som du lige kan lave på kort tid, fordi du simpelthen ikke magter at bruge resten af dagen på det.

Det eneste du ser er nogle snacks, noget pålæg og noget morgenmad. I midten ser du en kæmpe kulottesteg. 

Snacksene er ikke nok til at gøre dig mæt, og du vil i virkeligheden gerne have noget ordentlig, nu hvor klokken nærmere sig seks. 

Du skal lige til at række ud efter pålæg og tænker på at lave en pålægsmad, men før du når at gribe fat, kommer du til at tænke på at, du simpelthen ikke gider de rugbrødsmadder, som du også fik i går og dagen før. 

Kulottestegen gider du ikke til at lave, for det er bare alt for besværligt, og det tager alt for lang tid.  

Det hele virker uoverskueligt, og du virker godt frustreret over situationen. 

Du for endelig taget dig sammen til at gå en tur forbi supermarkedet og købe noget nemt hurtigt og lækkert.

Det bliver pasta med bolognese i dag, men fordi du har haft en så hård arbejdsdag i dag, og du har døjet med de mest irriterende typer af kunder, så fortjener du, at det bliver lidt ekstraordinært, så du tilføjer en Grana padano ost og ekstra virgin oliven olie. Alt i alt kommer du af med 80kr.

Gåturen hjem var knap så hyggelig, fordi du skal gå rundt og bære på en tung pose (som forøvrigt også koster 5 kr. nu), og det ser generelt ikke særlig sejt ud.

Det bliver ikke bedre af, at du møder Frk. Nielsen på vejen hjem, som du ikke kan undgå denne her gang, fordi det ville være så dårlig stil, hvis du gjorde det for 10. gang i træk. Så i dag var dagen, hvor du skulle høre om hendes grandkusines onkel, som lige er blevet far.

Endelig når du hjem. Gåturen var udmattende, derfor skal du lige have en slapper på sofaen. Tanken om at du har brugt så lang tid allerede nu, gør dig en anelse frustreret. En indre uro bevæger sig rundt i din krop.

Men du finder viljestyrken og går i gang med at pakke tingene ud af posen, og så småt begynder du at forberede din mad.

Efter en halvtimes tid er din mad endelig klar, og du er nu parat til at spise det. Du kigger på klokken og finder ud af, at der i alt næsten er gået halvanden time.

Det her scenarie er, som tidligere nævnt, overdrevet, og vi kunne sagtens pynte mere på historien. 

Men pointen er simpel – du sparer en hel del tid og besvær ved at få måltidskasser. 

For det første så skal du ikke til at tænke over, hvad du skal forberede. 

For det andet så behøver du ikke til at tage ned og handle, hvor der ofte er en risikoen for impulskøb. 

For det tredje så får du oftest, afhængig af hvilken måltidskasse du vælger, præcis den mængde råvarer til det du vil forberede.

Og sidst men ikke mindst behøver du ikke have de vildeste chef-skills, fordi der er vejledning på det hele, og på den måde samler du også inspiration til, hvilket mad du selv kan lave næste gang.

Skriv en kommentar