Billig ferie: Skal du vælge Tyrkiet som din næste feriedestination?

Hvis du er i gang med at planlægge din næste ferie sydpå, bør du overveje dine mulighed for en tur til Tyrkiet. Tyrkiet byder nemlig på et væld af spændende muligheder for alle, mens Tyrkiet som destination også har et væld af andre fordele sammenlignet med andre destinationer i eksempelvis Europa. Lyder det som noget for dig? Så se vores rejser til Tyrkiet eller læs mere herunder om, hvorfor Tyrkiet er en oplagt destination for din næste ferie.

Ægte badeferie ved Middelhavet

Hvis du går og drømmer om at slippe væk fra det danske regnvejr og den danske kulde, er en tur til den tyrkiske middelhavskyst et sikkert valg. Tyrkiet byder på et væld af lækre feriebyer langs middelhavskysten, hvor eksempelvis Alanya og Antalya kan nævnes som destinationer med masser af lækre sandstrande, god middelhavsstemning og lækkert vejr store dele af året. Her finder du store strande og azurblåt vand, der giver rig mulighed for vandplask i varmen for hele familien. Klimaet ved den tyske middelhavskyst er yderst indbydende, og sæsonen strækker sig således fra april og langt ind i oktober, hvorfor du har rig mulighed for at slippe væk fra det kølige danske forårsvejr eller det regnfulde danske efterårsvejr, når du trænger til varme og sol.

Få mere for pengene på rejser til Tyrkiet

Hvis du gerne vil have gode hoteller og ægte middelhavsstemning, får du langt mere for pengene i Tyrkiet, end du gør i eksempelvis Frankrig eller Italien. Tyrkiet kan byde på mange af de samme ting som de europæiske middelhavslande, men i Tyrkiet får du det samme til en langt lavere pris. Derfor har du mulighed for at få en mindeværdig ferie med en masse gode oplevelser, selvom du gerne vil spare, for i Tyrkiet findes der noget for ethvert budget. Det gælder både i varme feriebyer ved Middelhavet og Det Ægæiske Hav, og det gælder for resten af landet inklusiv landets største by Istanbul.

En verden af nye oplevelser

Når du rejser til Tyrkiet, tager du også turen væk fra det Europæiske kontinent. Du vil med andre ord lande i en anden verden, end den du kender fra Danmark og feriedestinationer i Europa. Den fremmede kultur opleves bl.a. i den kulinariske verden, da Tyrkiets madkultur bestemt er værd at begive sig ud under et ophold i landet. Nye oplevelser og kulturelle møder kan du også få i samtaler med de lokale eller ved at slentre gennem landets byområder, hvor du vil støde på orientalsk arkitektur og meget andet, som vil give nye oplevelser og gode minder med hjem i bagagen.

Rig historie fra flere årtusinder

Tyrkiets lange og rige historie er ikke til at komme udenom, når du er på ferie i landet. Det moderne Tyrkiet er dog under 100 år gammelt som land, men før det huserede både osmannere, romere, gamle grækere og mange andre kulturer i det land, vi i dag kalder Tyrkiet.

I både Istanbul og Antalya kan du opleve de smukke gamle træhuse fra osmannernes tid, og i begge byer finder du også et væld af ruiner fra romersk tid, som stadig troner over moderne byggerier i byernes centrale dele.

Frodig natur med rig mulighed for store oplevelser

Når du rejser til Tyrkiet, er det svært at undgå at lægge mærke til den enestående natur. Det gælder eksempelvis for en ferie til Antalya eller Alanya, hvor det ikke kun er strandende og havet, der trækker. Her finder du også storslåede bjergkæder og frodige skove med et levende dyreliv, som bare venter på, at du tager vandrestøvlerne på og kommer afsted på opdagelse.

Skriv en kommentar