Chapter Anmeldelse – Lydbog app med potentiale

virker chapter?
Hvad er Chapter?

Chapter er en Lydbogs- og e-bogstjeneste som kan hentes som app på mobilen.

Hvilke enheder virker Chapter på?

På nuværende tidspunkt virker Chapter gennem Google Play og Appstore. Det vil altså sige, mobil, tablets og chromebooks.

Hvor meget koster Chapter?

Chapter koster 99kr,- om måneden, men de første 30 dage er gratis. Der er andre muligheder for abonnementer.

Hvordan afmelder jeg mig?

Opsigelsen sker via Mit Chapter på deres hjemmeside. Årsmedlemmer skal kontakte dem på medlem@chapter.dk

Chapter Anmeldelse

Ja, Hvis hensigten med Chapter er at læse eller lytte til danske romaner eller krimier, så er Chapter et fantastisk app.

I denne anmeldelse vurderer vi Chapter ved at kigge på de væsentligste fordele og ulemper. Derudover tester vi brugerfladen, funktionalitet både for E-bøgerne og lydbøgerne. På den måde så kan du finde ud af om Chapter er noget for dig.

Fordele ved Chapter

  • Hele 30 dages gratis prøveperiode, hvor man kan afmelde når som helst og stadig beholde fordelene
  • Mulighed for at downloade og lytte offline.
  • Nem og overskuelig brugerflade
  • Fantastisk App til E-bøger
  • Stor udvalg af romaner

Ulemper ved Chapter

  • Afmeldelse og kontakt sker gennem hjemmesiden og ikke appen
  • Udvalget varierer ekstrem meget afhængig af genre
  • Lydbøgerne er ikke inddelt i kapitler eller underkapitler
  • Begrænset til danske bøger eller danske oversættelser
  • Titel ikke overensstemmelse med indholdet.

Chapter Medlemskaber og priser

Uanset hvilken abonnement du vælger, så er der gratis 30 dage prøveperiode, hvilket er en stor fordel. For der har du muligheden for at finde ud af om Chapter er noget for dig.

I forlængelse af det, så kan du afmelde med det samme, og stadig have gavn af de 30 dages prøveperiode. Der er mange virksomheder og services som ikke tilbyder denne funktion, i håb om at kunden glemmer at afmelde det efter 30 dage, men her kan du være rolig og afmelde når som helst.

Oversigt over medlemskaberne

Chapter FlexChapter OneChapter TwoChapter Family
1 Bruger1 bruger2 brugere4 brugere
69 kr.- om måneden99 kr.- om måneden149 kr.- om måneden189 kr.- om måneden
12 timers forbrugUbegrænset forbrugUbegrænset forbrugUbegrænset forbrug.
Timer der ikke bruges overføres til næste månedMulighed for at downloade lydbøger og e-bøger. Mulighed for at downloade lydbøger og e-bøger. Mulighed for at downloade lydbøger og e-bøger.

Chapter afmeldelse

Hvis man ønsker at afmelde skal man ind på deres hjemmeside på Chapter.dk og så i menuen trykke mit-chapter, ellers kan du klikke her https://chapter.dk/mit-chapter/. Derefter skal man trykke på knappen “Stop mit medlemskab”

Afmeldesen hælder til den dårlige side. Man kunne have gjort det nemmere, ved at det hele skete gennem applikationen, men at man stadig skal ind på hjemmesiden for at ændre sin medlemskab eller afmeldelse, gør at man stadig er splittet mellem to enheder.

Chapter Udvalget af Lydbøger og E-bøger

Som der også bliver præsenteret på Chapters hjemmeside, så er der over 100.000 titler på appen.

De mange titler er fordelt på følgende kategorier: Romaner, Krimi og spænding, Romantik og kærlighed, Biografier, Fagbøger, Historie, Business, Børn, Fantasy & Sci-fi, Young Adult, Klassikere, Poesi, Personlig udvikling og podcasts.

Selvom der er et fint udvalg af bøger for hvert kategori, er der stadig en kæmpe forskel på udvalget afhængig af genre. Der er f.eks. ikke den store udvalg indenfor genre som poesi, business og debat, mens der er en absurd enorm udvalg af romaner og krimier.

Ud fra udvalget kan man godt generalisere for at Chapters målgruppe primært er for folk som læser romaner og krimier.

Desværre er der ikke mulighed for at få lydbøger og E-bøger på engelsk eller andre sprog, hvilket godt kan være en stor ulempe. Derudover er der heller ikke så mange muligheder indenfor lærebøger og fagbøger.

Vi er bevidste om at Chapter bruges som en underholdningsapp, men, for de personer som gerne vil lære dem selv nye færdigheder eller et nyt sprog, så vil de desværre ikke kunne have muligheden for det.

Tilgengæld er der mange af bøgerne som er oversat til dansk, men det er ikke helt det samme. En oversættelse vil aldrig kunne være 100% præcis i forhold til forfatterens fortolkning, men man kan selvfølgelig komme tæt på.

Chapter Funktionalitet af lydbøger og E-bøgerne

Heri kommer vi ind på hvilke muligheder man får når man endelig har sat sig for at læse eller lytte til en bog hos Chapter.

Der er mange fede aspekter ved Chapter, men der er desværre også nogle ting som godt kunne gøres bedre. Allerede til at starte med skal det siges at det ikke er alle bøger, hvor man har muligheden for at lytte til dem eller læse dem.

Nogle bøger har du f.eks. kun mulighed for at læse dem som e-bog, mens andre bøger giver dig mulighed for at lytte til dem. Der er også mange titler som giver adgang til begge dele.

Der er også mulighed for at downloade de forskellige bøger, så du kan nyde læsestof, når du på et tidspunkt ikke har net. Deres download funktionalitet virker fejlfrit, og vi oplevede ikke problemer med at hente bøgerne ned, som kunderne på Trustpilot klager over.

Lydbøger hos Chapter

Funktionaliteten er meget simpel, måske lidt for simpel er der flere som har givet udtryk for.

Man trykker blot på den bog man gerne vil lytte til, og trykker afspil nu. Herinde får man kun få muligheder.

Man kan vælge at spole frem og tilbage ved at få en tidslinje over hele bogen, fint. Du får også mulighed for at spole 30 sekunder frem og 30 sekunder tilbage, fint! Sidst men ikke mindst, så er der diverse funktioner som tilføj til favoritter, og juster talehastigheden på forfatteren, så der bliver snakket langsommere eller hurtigere, perfekt!

Nej, der er desværre en kæmpe ulempe. De forskellige titler er ikke inddelt i kapitler eller underkapitler i tidslinjen. Man kunne så spørge sig selv, har det overhoved en betydning?

Desværre ja, for hvis man forestiller sig at man allerede har læst noget af en bog, skal man til at bruge tid på at finde til det specifikke kapitel igen. Det samme gælder, hvis man glemmer hvor man er kommet til, hvis man kom til at trykke forkert på tidslinjen og hvis man bare gerne vil spole kapitler over.

E-bøger hos Chapter

Funktionaliteten af E-bøgerne er på alle aspekter næsten fremragende. De væsentligste elementer er tilføjet og virker fejlfrit.

Der er mulighed for at se hvilket kapitel man er på, og hvor mange sider der er til næste kapitel.

Der er mulighed for at forstørre tekststørrelsen, ændre linjeafstand og sidst men ikke mindst, så kan man ændre farverne når man læser.

Har du lyst til at læse inden du går i seng, men bliver generet af det kraftige lys der kommer fra telefonen? Så giver Chapter dig mulighed for at ændre farverne til “Serpia” mode, hvor alt bliver varmere, og mere skånsom for øjnene inden sengetid.

Brugerfladen og navigering

Efter man har oprettet en bruger på deres hjemmeside og angivet sine kort oplysninger, kan man hente appen gennem Appstore eller Google Play til sin mobil, ipad eller Mac. Her logger man ind på sin konto gennem de oplysninger man angav på deres hjemmeside.

På selveste brugerfladen er der flere fejl, men vi vil kalde dem mindre fejl, da det ikke er så væsentlig for applikationen.

F.eks. kan der være en menu hvor der står “Top 20 biografier”, men i virkeligheden er der kun 16 eller 17 titler. Der er også enkelte fejl i deres genregenkendelse, altså, du kunne gå ind på krimi-genren, men engang i mellem får du en anden titel end den genre du leder efter.

Brugervenligheden

Overordnet set er brugerfladen brugervenlig og intuitiv. Både børn og ældre burde ikke have udfordringer med at navigere rundt på appen.

Man vil altid have mulighed for at kategorisere titlerne efter genre og andre præferencer, der er også mulighed for at kategorisere dem efter ens yndlingsforfattere.

Den eneste forvirring som kunne opstå er lige efter man har valgt sine yndlingsgenre.

I første øjekast så kan Overbliks menuen (forsiden) virke lidt uoverskuelig, men efter at have brugt appen i mindre end 10 minutter, så burde man kunne navigere rundt uden problemer.

hvad er chapter
afmeld chapter her

Samlet Vurdering – Hvad kan gøres bedre?

Chapter er en fin app, og tjener dets formål, hvilket er en app som giver mulighed for at lytte og læse bøger via. ens smarttelefon. Der er stadig mange muligheder hvorpå Chapter kan forbedre sig.

Først og fremmest, burde de fokusere på at skabe en smule mere balance mellem udvalget af genrene. Nogle kategorier er fyldt, mens andre er næsten tomme.

For det andet, skal de gøre funktionaliteten af appen, når man lytter til bøgerne, mere intuitiv. Det er væsentligt for dem at tilføje kapitler og underkapitler, så man nemmere kan navigere rundt.

For det tredje, ville det være lidt mere intuitivt at gør brugeren afhængig af kun en enhed. Så de f.eks. ikke behøver at afmelde eller kontakte gennem hjemmesiden, men lytte gennem appen.

Aller sidst vil vi nævne mindre detaljerede fejl på appen, som kan være alt fra stavefejl til uoverensstemmelser mellem titel og genre.

Alt i alt vil vi stadig mene at Chapter tilbyder en udmærket tjeneste, og vi kan derfor sige at det virker. Hvis du ønsker at prøve dem gratis.

Læs også vores anmeldelse om Ladybox Anmeldelse – Bedste Beautyboks på Markedet og se kategorien Services og tjenester og Helse, Skønhed og Kosttilskud

En kommentar til “Chapter Anmeldelse – Lydbog app med potentiale”

Skriv en kommentar