Kan LED pærer være med til at nedsætte dit energiforbrug?

Tænker du på miljøet, når du skal vælge pærer til dine lamper? Flere er begyndt at være mere miljøbevidste – også når det gælder valget af pærer til ens lyskilder i boligen. Det har på flere områder en væsentlig betydning, hvorvidt du vælger en LED eller almindelig pære. Der findes et bredt sortiment af pærer, der ligeledes har forskellige funktioner, såsom dæmpbare pærer, som gør det nemt at justere dit lys. Hvis du ønsker at få mere viden og inspiration om LED pærer og dæmpbar led, kan du læse nærmere her.

Spar penge ved at vælge en LED pærer

LED pærer er i høj grad de senere år udbredt både i boliger og virksomheder. En af de fordele, der er ved at vælge en LED pære, er at du kan spare penge. Det er ikke kun miljøet, det gavner, når du vælger LED pærer, men også din pengepung. For med denne form for pærer, kan du nedsætte dit energiforbrug væsentligt. De er nemlig billige i drift og ved at vælge dæmpbare led pærer, kan du mindske dit energiforbrug ydereligere. Du sparer såmænd penge, som du kan bruge på andre ting og oplevelser, som er væsentligt sjovere end at betale en større regning.  

Tjek gerne pærens watt-antal og kelvin tal

Når du skal vælge dine dæmpbar spots og nye pærer, er der flere faktorer, som du bør overveje. Først og fremmest bør du se på pærens kelvin tal, som afgør farvetemperaturen. Et højt kelvin tal giver et koldere lys, og omvendt giver et lavere kelvin tal et varmt lys. Ved at tjekke pærens watt-antal, som indikerer, hvor meget energi lyskilden anvender, kan du se dens energiforbrug. Ved at vælge en LED pære, får du en pære, som har et væsentligt lavere wattforbrug set i forhold til en almindelig pære. Oftest vil et højere wattforbrug dog også betyde, at selve lysstyrken er højere. 

Elektronisk dæmpbare LED pærer

En mere moderne og smart løsning til boligen er elektronisk dæmpbare led pærer. I dagligdagen hvor du har behov for en fuld lysstyrke, kan du således justere lyset op. Sådan får du et godt lys til f.eks. når du laver mad eller gør rent, hvor man gerne vil spotte alt støvet og nullermændene. Ligeledes kan du nedjustere lyset til en hyggeligere belysning, som er passende under en middag om aftenen. Dens elektroniske funktion gør, at den ikke kræver en kontakt. Lyset kan derimod styres af en fjernbetjening eller app. Det giver dig en mere fleksibel belysning, idet du selv råder over dine lampers lysstyrke.

5 fordele ved LED pærer, som du bør kende til

Når du skal vælge, hvilke pærer du ønsker, er der flere overvejelser, du bør gøre dig. Ved at kende til fordelene ved at vælge LED, kan det formenligt gøre dit valg nemmere. 

  • Når du vælger en LED pære, træffer du en miljøvenlig og samtidig en økonomisk beslutning, der er positiv for miljøet og din økonomi. Du sparer nemlig penge, idet dit årlige energiforbrug mindskes. 
  • Pærens levetid er betydelig længere end ved en konventionel pære, og den skal dermed ikke skiftes nær så ofte og er derfor skånsom for miljøet.
  • Pæren tændes med det samme set i forhold til en sparepære, som har en opstartstid, før den lyser fuldt op. 
  • Udviklingen inden for LED pærer går stærkt, som medfører er et bredt udvalg, og at der jævnligt kommer nye pærer. De fås i forskellige lystemperaturer og lysretninger, så du kan få en pære, der opfylder netop dine behov. 
  • De er meget robuste og kan derfor både placeres indendørs og udendørs, samt tåle blæst og rysten. 

Skriv en kommentar