Lunar bank anmeldelse
Hvad er Lunar Bank?

Lunar er en bank hvor alt foregår gennem din app på mobilen.

Hvem ejer Lunar?

Ken Villum Klausen oprettede Lunar way i 2015, hvor det senere blev til Lunar efter han havde fået godkendt banklicens.

Hvad kan jeg bruge Lunar til?

Lunar fungerer praktisk set som en bank. Alle de ting man normalt ville kunne foretage sig i en bank, gør sig gældende for Lunar, med få undtagelser da det ikke har fysiske placeringer.

Hvad er fordele ved en bank som Lunar?

Informationsteknologien er så småt ved at tage over, og derfor er der mange som finder det brugervenligt og overskueligt at have alt liggende på en mobil. Vi går mere i dybden med det i anmeldelsen.

Virker Lunar og skal du skifte bank?

Ja, Lunar Bank virker som en fremragende løsning til håndtering af penge, økonomisk overblik og drive erhverv.
På trods af enkelte ulemper, vil vi stadig anbefale Lunar, og roser dem for hvordan de har formået at føre deres innovative idé ud i praksis.

Fordele ved Lunar Bank

 • Lunar er ekstrem brugervenlig, og brugen af det giver et fantastisk økonomisk overblik.
 • Gemmer kvitteringer elektronisk og inddeler dem i kategorier.
 • En innovativ måde at håndtere penge på, som muligvis bliver en standard for vores måde at drive bank på.
 • Gratis konto og kort
 • Alt sker gennem din smartphone, hvilket gør det nemmere for de fleste.
 • Du kan investere med appen nu, og der er en indbygget aktiesparekonto på over 100.000 kr.-
 • Dækket af garantiformuen
 • Gratis tjenester og gaver.
 • +1% I rente op til 25.000 kr.
 • Erhvervskonto er billig i forhold til andre banker.

Ulemper ved Lunar Bank

 • Svært at få support til erhverv og invest.
 • Ændrer tit deres politik og rater.
 • Det er problematisk at hæve når du er i udlandet.
 • Du må under ingen omstændigheder anvende privatkonto til erhvervsmæssig brug. Det skal i stedet foregå gennem Lunar business (249 kr.- om måneden eller 355kr om måneden).
 • Ikke de bedste lånemuligheder i forhold til andre banker

Lunar er officielt en bank, og den første bank i Danmark, som ikke har nogen fysisk placering, men hvor alt sker online.

I denne anmeldelse vurderer vi Lunar bank ved at kigge på de væsentligste fordele og ulemper. På den måde kan du selv bedømme, om du vil skifte bank til Lunar.

Lunar overblik

Hjemmeside: https://lunar.app/dk/
Telefon og support: +45 70 60 54 54
Email: support@lunar.app
Presse: press@lunar.app
Adresse: Hack Kampmanns Plads 10, 8000 Aarhus C
Support åbningstider: 09:00 – 23:00 (Weekend 09:00 – 17:00)
Gennemsnit kø tid: 8 minutter.

Oprettelse0 kr.-
Udgifter og afgifter0 kr.-
Renter (positiv rente)1% op til 25.000 kr.-
udbetalt hver måned.
Renter (Neutral)0% fra 25.000 kr.- opefter
Renter (negativ rente)0.6% efter 10 mio. kr.-
Hævegebyr9 kr.- (1% i udlandet)
KorttypeVISA-kort i sort farve
Erstatningskort99 kr.- sommetider gratis
afhængig af årsag.
Betalinger og overførsler0 kr.-

Artiklen er skrevet på baggrund af samtaler med lunar personalet, anmeldelser og personlige erfaringer fra forskellige brugere af Lunar. Artiklen vil forsøge at ændre sig i takt med Lunar’s ændringer.  Vi er ikke i direkte samarbejde med Lunar eller deres personale. Du kan besøge Lunar siden her.

Er du også en af dem, som har hørt om Lunar? Hvordan kan man undgå at høre om dem? Snapchat annoncerne, og busstopstederne har spredt Lunars budskab over hele Danmark.

En ting, som de har formået at ramme plet, er deres måde at reklamere på, men selv efter alt den markedsføring, så er man er stadig lidt usikker på, hvad det egentlig er.

Man forsøger sig frem ved at kontakte dem. En ung og energisk medarbejder åbner chatten fyldt med glade emojis, og han eller hun er parat til at besvare alle dine spørgsmål.

Efter at have fået svar på spørgsmålene, efterlader det hele dig med endnu et spørgsmål… Er det hele for godt til at være sandt?

Vi vil herunder gennemgå de forskellige fordele og ulemper som du så ovenover.

Lunar bank – For almen brugere

Vi har førhen skrevet en artikel om Lunar, hvor vi vurderede det til at vi ikke anbefalede dem (Slut 2019), men efter forbedringer og opdateringer, kan vi nu anbefale Lunar.

Lunar Bank har officielt fået deres banklicens og fungerer som en selvstændig bank. Det er ensbetydende med en kæmpe sikkerhed for den person som vælger at skifte bank til Lunar bank.

En ting som vi gang på gang har rost, og vil fortsætte med at rose, lunar for, er deres visuelle præsentation af appen. Måden de har præsenteret ens økonomi på er ekstrem brugervenlig, intuitiv og kreativ. Det er en af de væsentligste grunde til at man bør skifte til Lunar.

Nogle af de features som vi f.eks. vil rose Lunar for er overblikket over seneste transaktioner, og hvordan man kan gå tilbage i historik for at se hvad man har købt, hvornår og hvor meget man har brugt netop på denne form for udgift.

I forlængelse af det, synes vi at det er en super måde at strukturer ens månedige udgifter på i form af kategorier, som vist nedenfor. På den måde så kan man få et indblik i hvad man egentlig bruger penge på.

lunar bank kategorier screenshot
Sorteret efter kategorier
lunar bank udgifter screenshot
Sorteret efter udgifter

Mange vil mene at det er uoverskueligt at skulle skifte bank, men tilvænningen til Lunar er forholdsvist nemt. Yderligere har de en kundesupport som er dygtige til at svare netop for den almene bruger. Drejer dit spørgsmål sig om investering eller Lunar Business, så bliver det lidt mere hektisk, men den del kommer vi ind på senere i anmeldelsen.

Til noget helt andet, så er der andre fede fordele i at have Lunar som bank. Du kan f.eks. få rabat på Booking.dk, Lunar Store, Mofibo og mange andre apps. Løbende skifter de disse apps ud, og tilføjer nye, så du altid vil have muligheden for at få rabat på diverse tjenester og services. I forlængelse af disse fordele så er der også en endnu federe fordel, nemlig Lunar positiv rente, som du kan læse om her.

En ulempe som vi stadig vil pointere er, at der er kommet meget lang kø og ventetid på deres kundeservice, og oftest kan de ikke svare på et mere dybdeliggende spørgsmål. Du kan besøge Lunar hjemmeside her.

Mange kunder har fået oplevelsen af at Lunar personalet er begyndt at “slappe lidt mere af”, efter de har anskaffet deres banklicens, og de nu er på den sikre side.

Denne problematik er ved at blive arbejdet på, og vi vil mene at vi godt kan ane en forbedring her, siden vi sidst anmeldte dem (10.04.21).

Lunar formår at skabe en bank kun ved brug af en app, og det siges at være ret effektivt. De har anskaffet mange kunder på exceptionel kort tid. Kunderne oplever stor tilfredshed ved brugen af Lunar, som de gang på gang formår at vedligeholde.

Sidst, men ikke mindst, så reagerer de på deres feedback, og de gør de ting, der skal til for hele tiden at blive bedre. Kort sagt, så er der kæmpe potentiale i Lunar. For en sikkerhedsskyld henvender vi til Lunar’s egen hjemmeside omkring de fleste henvendelser FAQ. Lunar.

Lunar Business – For Erhverv

For dig som har gået med en lille drøm om at være iværksætter, så kan Lunar muligvis få din drøm til at gå i opfyldelse. Det er værd at vide at hos Lunar kan du oprette en erhvervskonto, både hvis selskabstypen er enkeltmands eller ApS.

Vi vil anbefale at du læser følgende afsnit grundigt igennem før du træffer beslutningen om at oprette erhvervskonto hos Lunar, for der er fordele og ulemper ved det.

solo lunar og grow lunar

Anbefaler vi at du opretter en erhvervskonto hos Lunar Bank? Ja og nej.

Vi anbefaler Lunar Business til dig som har en mindre virksomhed eller har planer om at oprette en mindre virksomhed, hvor der ikke er meget papirarbejde, mange medarbejdere eller flere direktører.

På nuværende tidspunkt har du valgmuligheden mellem Lunar Business Solo eller Lunar Business Grow. Solo er rettet i mod enkeltmandsvirksomhed, mens Grow er rettet i mod større virksomhed med flere ejere eller medarbejdere.

Lige på og hårdt, så er det oplagt for dig som vil prøve at være iværksætter at vælge Lunar Business Solo. Efter vores erfaring, så er det faktisk den bedste løsning for dem som driver en enkeltmandsvirksomhed.

Deres påstand lyder på at de driver danmarks billigste erhvervskonto, hvilket i realiteten er sandt. Sammenligner man priserne for erhvervskonto så er det langt billigere med Lunar, medmindre du har et godt forhold til din bank og har mulighed for at få bedre tilbud. Det er en af de større grunde til at vælge Lunar Business.

Oprettelsesprocessen er super overskuelig og alt sker digitalt. Og du kommer ind via enkelt kliks på din mobil.

Førhen var det kun via. mobilen du ville kunne få adgang til din erhvervskonto, men nu har de også givet dig mulighed for det gennem komputeren.

Oprettelse af forbrug, kategorier og håndtering af udgifter er super nemt. Formår du at have en masse papirarbejde, så kan du integrere det med en af de mange bogføringsprogrammer.

Sidst men ikke mindst, så er der ligeså gode erhvervs lånemuligheder som der ville være hos en anden bank.

Betyder det så at du ikke skal oprette en erhvervskonto hos Lunar hvis du har et ApS? Nej, et ApS selskab kan stadig være en lille virksomhed. Vi opfatter en stor virksomhed som en virksomhed med mange medarbejdere, som kræver større papirarbejde.

lunar solo business kort
lunar solo business kort 2

Hvorfor anbefaler vi ikke Lunar Business til større virksomheder?

Først og fremmest, så skal du være særlig opmærksom på at, selvom der står at Lunar Grow er velegnet til flere ejere, så kræver det stadig en process, hvis dine medejere skal have adgang til bankkontoen. Det sker nemlig gennem deres app, hvor man skal lave en “partner ansøgning”

Det kan udfordre situationen, for i sidste ende, så er der faktisk kun ham/hende som opretter kontoen som faktisk har kontoen.

I tilføjelse af det så er der mange revisorer og bogfører som ikke har kendskab til banken og systemet som Lunar driver på, hvilket kan gør det vanskelligere med papirarbejdet, hvis altså det ikke er en selv som håndtere det. For at de skal have adgang til systemet, ja, så skal de faktisk også godkendes gennem en partner ansøgning.

For det andet, selvom Lunar er blevet meget bedre til det, så er der stadig problemer hist og pist m.h.t. supporten af Lunar Business. Vi har tidligere nævnt, at hvis man har nogle lidt mere komplekse spørgsmål til supporten, ja så skal man vente et stykke tid for at kunne få besvaret det. Hvis det er telefonisk er det endnu værre, for der kan du få beskeden “Lad mig lige høre en kollega”, hvor så kollegaen oftest ikke er på arbejde.

Sidst men ikke mindst, så kan det virke en smule utrygt at drive en kæmpe virksomhed under udelukkende digitale forhold.

Lunar Bank lånemuligheder

Vi vil være ærlige at sige, at der ikke er de bedste lånemuligheder hos Lunar bank for almen brugere.

Det er ikke de mest attraktive lånetilbud Lunar bank har, og oftest kommer de med en relativ større rente end de andre banker .Vi anbefaler at bruge Lendo låneberegner for at se hvor du kan få det billigste lån. Du kan læse mere her Lendo lån Virker Det? Danmarks Billigste Billån.

Låneprocessen er tilgengæld gjort meget nemt og overskueligt med visuelle præsentationer. Umiddelbart er de også lidt nemmere at gå i gennem end mange andre.

Det skyldes b.la. at du ikke behøver at fremmøde fysisk, men også fordi målgruppen for Lunar, som nævnt tidligere, er arbejderklassen og mellemklassen, og oftest har de ikke behov for det største lån.

Lunar Bank Positiv rente

I 2022 er dette nu blevet lavet om således at du får positiv rente for de første 25.000 kr.- indestående i banken, efterfulgt vil du ikke modtage positiv rente, men heller ikke negativ rente op.

Først og fremmest fordi alle banker stort set har nogle former for negativ rente. Derudover er målgruppen for Lunar arbejdsklassen og mellemklassen, derfor mener vi, at det ikke har stor nok indflydelse til at vi vurderer det som en væsentlig ulempe.

Til gengæld har de fundet på en måde at modkæmpe dette, nemlig, ved at indføre Lunar Bank positiv rente.

Du kan læse mere om Lunar Bank Rente her på deres egen hjemmeside.

Herunder forklarer vi hvordan den positive rente fungerer.

Til alle de personer som har 25.000 kr.- indestående på deres Lunar bank konto får netop nu en positiv rente på 1%

Har man over 25.000 kr.- vil man 0% rente på de resterende op til 10 mio. kr.- så vil man sku betale 0.6% i rente for alt efter de 10 mio. kr.- (Vi gætter på at du ikke lige sidder med 10 mio. kr.-)

I forlængelse af dette, behøver man ikke engang at skifte bank, man skal bare have penge i en Lunar Bank konto. Så i princippet kan du oprette en konto på Lunar, og indbetale 25.000 kr.- og så modtage 1 i rente månedigt. Kontoen er helt gratis at oprette, og du får også tilsendt VISA-kort gratis.

Er Lunar Bank en sikker bank?

Vi har førhen været meget kritiske når det gjaldte sikkerheden af banken, men eftersom de har formået at holde sig stabile i flere år, vil vi mene at Lunar er en sikker bank. Det skal dog pointeres at der stadig er enkelte ting der er værd at være opmærksom på.

Lunar’s strategi har været meget effektiv og veltænkt. Starten på hele Lunar konceptet var at oprette en app hvori økonomien overskueliggøres. Det foregik som en bank, men uden en banklicens, og formålet var at få så mange nye kunder til Lunar som muligt.

De belønnede nye medlemmer med deres payback system. Payback systemet betød at sidst på året fik alle nye kunder et procentdel af deres beløb tilbage, afhængig af hvor meget der var tilbage på deres bank hver måned. Det skal siges at beløbet var næsten aldrig højere end 200kr.-

De stoppede payback systemet, da de nu har indsamlet kunderne. Til gengæld har de oprettet et helt nyt positiv rente strategi for Lunar bank. Som du kan læse om lige ovenover.

Der er dog mange rygter om hvidvask af Lunar bank. Det er nemmere at hvidvaske når der ikke er en fysisk bank, men Lunar er opmærksom på dette.

Lunar Invest

Mange har overvejet at skifte bank, fordi Lunar gør investering mere overskuelig og nemmere at håndtere. Lunar invest bruger Saxo banks licens til at investere med. Teknisk set foregår alt gennem dem, og hvis der skulle opstå større problemer, er det Saxo bank man skal kontakte.

Invest platformen er utrolig brugervenlig, og giver mindre teknisk individer mulighed for at investere uden at gå igennem en krig.

Udover det har de tilføjet Lunar Invest på computeren. Hvilket også er en ny feature og en kæmpe fordel for dem som dagligt investerer. Både computermodellen og smartphone appen for Lunar invest er intuitiv og brugervenlig.

Vi vil næsten mene at det er den mest brugervenlig platform som en investeringsplatform.

Nok er den brugervenlig, men den har også sine ulemper. Mange oplever at markedet tit er lukket, og at deres transaktioner ikke går ordentlig igennem. Oveni det oplever mange at markedsværdien ikke altid er up to date.

Et andet problem med Lunar Invest er, at du kan ikke investere med det samme. Du skal vente noget i mellem 1-3 dage før pengene er kommet ind på din investeringskonto. Det samme gælder når du laver en udbetaling.

Kunderne oplever længere ventetid end normalt, og personalet har oftest svært ved at svare på avancerede spørgsmål omkring Lunar invest eller Lunar Business.

Det kræver mange gange at kunderne bliver viderestillet til en som kan svare på spørgsmålet, og i nogle tilfælde kan det bunde ud i “Personen som kan svare på din henvendelse, er desværre ikke på arbejde, prøv at ringe igen i morgen”

Samlet vurdering – Hvad kan gøres bedre?

Selvom Lunar har mange fordele, er der stadig masser af plads til forbedringer.

Det er værd at nævne at vi har førhen været meget skeptiske omkring Lunar, og om fordelene ved Lunar var betydningsfulde nok til at kunne konkurrer mod de andre banker og de andre økonomiske platforme der er på markedet, men vi er så småt blevet overbevist om de positive fordeles indflydelse.

Lunar support kræver en del forbedring. Det har førhen været ret godt, men folk skal vente længere tid, og mange af de mere tekniske spørgsmål vedrørende Lunar erhverv og Business kan ikke svares.

Investeringsplatformen er stadig ikke så præcis. En ting er at de er bagud med at få opdateret kursen på de forskellige aktier. For det andet, så er der ikke så mange investeringsmuligheder og det er svært at navigere i platformen.

Man kan stadig ikke på nuværende tidspunkt lave digitale overførsler til udenlandske banker udover danske.

Selvom Lunar bank har plads til forbedringer, vil vi stadig anbefale dem, og mener stadig at det er en fremragende løsning til at håndtere sin økonomi på.

Du kan læse mere om Bank, Økonomi Og Finans og Lendo Anmeldelse – Danmarks Billigste Billån

26 reaktioner

 1. Jeg kan godt anbefale Lunar.. Mest af alt pga. den positive rente fra 50.000 DKK

 2. Jeg synes også Lunar er ret godt, banken er stabil og jeg har endnu ikke haft nogle problemer med appen endnu. Derudover så synes jeg at de burde tilføje flere erhvervsløsninger

 3. Tusind tak for denne anmeldelse, det har gjort tingene lidt nemmere med hensyn til bank-skifte.
  Må man spørge om det er muligt at lave udenlandske transaktioner snart? Er der en som kan svare på det?

  Mvh.
  Karsten

 4. Super dårlig kundeservice.

  Dog en dejlig app, som var noget særligt da Lunar blev lanceret, heldigvis har de fleste andre danske banker opdateret deres apps og hjemmesider siden og idag er Lunars app ikke noget særligt og har ikke nogle funktioner som ikke fåes mange andre steder.

  Jeg anbefaler en eller flere af følgende Fintech banker, N26, Wise, Revolut. Sammen med en rigtig dansk bank er det en super kombi.

  1. -Og så skal man være YDERST varsom med at anvende appen, da nogle ting tilsyneladende kan være ret dyre i gebyr (som de ellers siger de ikke har 😉 )

 5. Lunar invest og Lunar business er brugbart. Som artiklen også skriver så er Lunar business bare bedst når det er små virksomheder.
  Større virksomheder kan ikke håndteres fordi kundeservice ikke er så godt, men overorndet set så synes jeg faktisk at det er godt.

 6. Er betingelserne for renter og indestående beløb ikke ændret i forhold til ovenstående. Eks. Skal bruge dankort min en gang om måneden for ikke at få negativ rente. Max. Indestående beløb 125000 uden negativ rente

  1. Hej Jes.
   Nej den maksimale indestående beløb er stadig på 250.000DKK før der er tale om negative rente. Så det er stadig som det er.

 7. Det er ikke som folk fortæller eller som forventet jeg har privat konti/nem konto hos dem i forvejen og står nu og har brug for et Erhvervskonto har søgt og bliver afvist uden begrundelse, ville jo ikke låne penge har bare brug for en erhvervs konto, så jeg synes i bund og grund at det er for dårligt kundeservice. Så jeg kan klart ikke anbefale Lunar

 8. Modtog lige besked fra jeres support om at i tilfælde af et uventet dødfald, så er det bare ærgerligt for den ægtefælde der står tilbage, men ægtefælden kommer ikke til at arve pengene, for dem beholder I.
  Det var en uventet tilbagemelding at I ikke tilgodeser evt. arvinger i lighed med alle andre banker og pensionsselskaber.

  Det bliver således uden mig som kunde og jeg vil stærkt fraråde andre at blive kunde hos jer. Jeg håber jeres support har misforestået noget, for ellers bør i skamme jer.

  1. Tak for din oplysning som man da vil håbe bliver rettet, vil da lige følge med i hvad svar du får fra ledelsen !!!!

  2. Vi vil gøre opmærksom på at vi ikke er en del af Lunar. Vi er bare en anmeldelsesplatform, men tak fordi du skriver det.

   Mvh.
   Sajad.

 9. Tak for oplysningen. Overvejede selv at oprette en konto på anbefaling af familiemedlemmer. Følger derfor ledelsens svar med spænding.

 10. Vi har noget bøvl med vores egen bank. Vi har afdragsfrihed på vores hus grundet en su som indtægt i en periode. Om to år ophører afdragsfriheden og min kæreste er så forsat på su i 16 måneder mere efter ophør af afdragsfriheden. Nu beder vores bank os om at sælge vores hus allerede nu. Vi ser intet problem selv med at at afholde udgiften for afdraget. Men eftersom vi ikke lever op til rådighedsbeløbet som banken kræver så kræver de hussalg.
  Er det muligt at skifte alt til Lunar? Og har de krav om rådighedsbeløb på samme måde som andre?

 11. rentesatsen og grænsen den gives til er IKKE korrekt !!!! Den er +1% i rente op til 25.000 kr

 12. Kære Bank
  Som ik overholder lovgivning

  Alle virksomheder skal have en NemKonto, men ikke en erhvervskonto som banker glemmer.

  Alle virksomheder skal have en konto i et pengeinstitut, der kan anvendes som NemKonto. Der findes dog intet lovmæssigt krav om en erhvervskonto for personligt drevet virksomheder.

  Et kapitalselskab skal lovmæssigt have en erhvervskonto. En enkeltmandsvirksomhed er derimod ikke lovmæssigt forpligtet til have en erhvervskonto, der er ejet af virksomheden. Alle virksomheder er derimod lovmæssigt forpligtet til at have en NemKonto.

  Pengeinstitutterne (banker mv.) anbefaler at alle enkeltmandsvirksomheder opretter en erhvervskonto.
  Flere enkeltmandsvirksomheder oplever, at bankerne kræver at man har to konti, for at adskille private og erhvervsmæssige udgifter, selvom der ikke findes et lovmæssigt krav.
  Bankerne argumenterer for kravet, da det bliver nemmere for bankerne at identificere og vurdere en kunde og kundens engagement hos dem men stadigvæk ikke nødvendig i en enkeltmandsfirma

  Bankerne har ikke en lovmæssig pligt til at be om en erhvervskonto til enkeltmands virksomhed

  Alligevel henstiller Finans Danmark, som er bankernes interesseorganisation, deres medlemmer (banker mv.) til at oprette CVR nummer til deres NemKonto
  det er en personlig virksomhed. I dette tilfælde kan man søge om at få tilknyttet sit CVR-nummer som NemKonto og det skulle ikke være et problem i bankerne men banker glemmer lovgivning

  Grundet skærpede regler omkring hvidvaskning af penge, og dette dog sjældent muligt i enkeltvirksomhed

  Banker er gode til at tro at penge er bankers men ik borger og erhvervs virksomheder.

 13. Jeg har haft Lunar et lille år nu og der har aldrig været problemer. Kundeservicen er god og det er nemt at betjene appen.
  Jeg blir i Lunar og anbefaler dem til alle der vil have en enkel og overskuelig økonomi i hverdagen. c”,)

 14. Hej. Hvordan kan det være at i vil kræve Mitid uden at tilbyde anden løsning?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.